E.E.N. behandeling

De E.E.N. behandeling staat voor Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskunde.

Met Eclectisch bedoelen wij als E.E.N. therapeut uit alle systemen het beste halen en tevens er de eenheid in zien. Energetisch verwijst naar het werken met het meridiaansysteem en de chakra’s.

De behandeling bestaat uit het meten van de chakra’s, het energetisch lichaam en het fysieke lichaam. Hierbij maak ik gebruik van mijn pendel waarbij de cliënt op de bank ligt. Als ik tijdens de meting blokkades opspoor zal ik gebruik maken van het sanoconcept. Ook wordt er tijdens de therapie E.E.N. remedies en bachbloessemremedies ingezet om de kwalitiet van de therapie te verhogen. Met deze methode kan ik heel snel tot de kern komen. Deze kunnen ook als ondersteunde therapie toegepast worden. Na de meting zal ik een korte anamnese afnemen en of zal ik deze meting kort bespreken. Daarna zal ik een of meerdere van de bovenstaande therapieën geven.

Mijn werkwijze is gebaseerd op het transformeren van emoties en onverwerkte ervaringen naar een beter gevoel. Emoties en ervaringen hangen samen met de gezondheidstoestand. Als je vaak negatieve emoties voelt en er zijn in het verleden of recentelijk ervaringen opgedaan die nog niet verwerkt zijn, heeft dit grote invloed op de lichamelijke, psychische en sociale gezondheid. Bij heel veel mensen die te kampen hebben met gezondheidsklachten is dit vaak het geval. Je kunt deze klachten dan zien als psychosomatische klachten. Inzicht geven in de leefwijze en gewoontes, waardoor patronen doorbroken kunnen worden helpen al een heel eind.

Door mijn ervaring in het werken in de zorg en het werken met gezonde, maar ook met kinderen met een beperking kan ik voor verschillende doelgroepen een verrijker zijn . Deze behandeling is geschikt voor iedereen, de ondersteunende therapieën kunnen vrijwel naast elk regulier medicijn genomen worden. Voor ouder en kind is dit een geweldige kans om een oplossing te vinden voor problemen in de opvoeding vanuit de kern. In alle stadiums van het leven vanaf de geboorte tot het sterven kan een E.E.N- behandeling u goed ondersteunen. Een E.E.N. behandeling kan u bijvoorbeeld ondersteunen bij:

  • Zwangerschap, huilbaby’s, postnatale depressies
  • Emotionele ontwikkeling in de kindertijd en pubertijd. Ook als deze ontwikkeling zich anders voordoet (verstandelijke beperking, ADHD, Autisme ontwikkelingsachterstand, gedragsproblematiek.
  • Emotionele blokkades in de volwassenheid (stress, burn-out, depressie, relatieproblemen)
  • Deze behandeling kan een grote steun zijn tijdens stervensbegeleiding, voor zowel de persoon zelf maar ook voor diegene die achter blijven

De duur van de behandeling hangt af van de therapie en ook van de draagkracht van de cliënt (hoe diep wil de cliënt gaan). Een behandeling duurt  een tot anderhalf uur. De behandeling zal om de drie weken herhaalt of bijgesteld worden om op zo’n goed mogelijke en op een natuurlijke wijze het lichaam en geest te laten genezen. Hoe lang deze herhaalde consulten worden gedaan hangt af van de behoefte van de cliënt en het genezingsproces. De behandelingen kunnen ook sneller opeenvolgend gegeven worden, dit hangt van de zorgvraag af.  Raadzaam is wel dat er in dit proces met mij wordt gecommuniceerd. Er is altijd sprake van een verandering in de bewustwording. Dit betekent dat deze veranderingen uiteindelijk altijd leiden tot een kwaliteitsverbetering van het functioneren van de lichamelijke, psychische en sociale gezondheid.

Er wordt hier gesproken over natuurgeneeskunde en genezingsproces.  Genezen is een groot woord en ik kan hierbij niets beloven of bekrachtigen. Ik kan alleen bekrachtigen dat een E.E.N.- behandeling de gezondheidstoestand van de cliënt op lichamelijk-, psychisch- en of sociaal vlak blijvend verbeterd.